Näyttely

Ota rohkeasti yhteyttä!

s-posti: maria.kajanki@gmail.com

puh. 040 7714053

Minut löytää myös Instagramista @mariakajankiart ja Facebookista nimellä Maria Kajanki

Kätkössä​​​​​​​​

Maria Kajanki

CaféArtin näyttely koostuu joukosta akvarelli- ja akryylimaalauksiani enimmäkseen vuodelta 2017.

Kuvaan useissa teoksissani naisia ja tyttöjä. Pohdin maalausteni kautta sitä, kuinka heidän äänensä hukkuu monesti näkymättömyyteen, liian kiltteyden ja helppouden vaatimukseen ja muiden tarpeiden asettamiseen omien edelle.

Teosteni hahmot katsovat suoraan meistä pois tai alaspäin, ehkä kääntävät kasvonsa sivulle. He katsovat menneeseen tai tulevaan, meille teosten katsojille tuntemattomaan maailmaan - tai kääntävät katseensa pois maailmasta, sisäänpäin itseensä.

Teoksillani haluan puhua jokaiseen ihmiseen kätkeytyvistä aarteista: rikkaasta sisäisestä maailmasta, luovuudesta, intohimosta, kätketyistä tunteista ja lahjakkuuksista. Ne voivat jäädä iäksi kätköön ja kokonaan huomaamatta, mikäli niille ei löydy tilaa eikä aikaa astua esiin - tai aarteet voivat päästä täyteen käyttöön ja kukoistukseensa vaikka vain yhden ihmisen rohkaisun ja kannustuksen myötä.

Näyttelyssä on esillä myös ruusu-aiheisia maalauksia, jotka ovat syntyneet puhtaasta maalaamisen ilosta - ehkä ne kuitenkin myös kuvaavat sitä sisäistä kukoistusta, jota ihminen voi kokea?

Olen 38-vuotias naantalilainen kuvataiteilija ja yläkoulun kuvataiteen lehtori. Oman taiteen tuottaminen pitää minut kosketuksissa itseeni ja tarjoaa minulle ilmaisukeinon syvimpien tuntemusteni esiintuomiseen.

Toivottavasti pidät maalauksistani! Otan mielelläni vastaan tilauksia, kuten muotokuvamaalauksia.

Näyttely meille?

Näyttelytilojen tiedustelut: info@cafeart.fi