Näyttely

Satu Lujala

08.01.2017 -

Kiinnostukseni erilaiseen taiteeseen alkoi jo laspsuusvuosinani. jolloin musiikki täytti elämäni. Myöhemmin tulivat tanssitaide, liike, valokuvaus ja käsillä luova tekeminen. Ajatus taidemaalauksesta heräsi v. 2009 Bangkokissa perheeni kanssa asuessani. Ystäväni pyynnöstä lähdin tutustumaan Bangkokissa sijaitsevaan yksityiseen taidekouluun, Pop Art Galleryyn. Koulun tarjonta oli kiinnostava ja innostuin heti paikasta, jossa maalausopetuksen pystyi aloittamaan itselle sopivana ajankohtana.

Aloitin akryyli- ja öljyvärimaalauskoulutuksen ensimmäisen kurssin v. 2010, ja suoritin kaikki seitsemän tasokurssia. Seitsemännen tasokurssin sain valmiiksi 2015 vuoden loppuun mennessä. Tämän jälkeen otin vastaan Pop Art Galleryn jäsenyyden, joka antoi minulle maalaustarvikkeet ja oikeuden käyttää taidekoulun tiloja aukioloaikoina.

Koulutus alkoi aivan perusteista: piirtämisestä ja siveltimen käytöstä. Jokaiseen kurssiin sisältyi kahdesta neljään eri aihetta (muotokuva, asetelma jne), joista teokset valmistettiin piirtämällä, hiilityönä, akryylitöinä ja öljyväritöinä. Tutustuimme eri tekniikoihin ja maalaystyyleihin, jonka tuloksena vuosien varrella olen löytänyt omia tyylejä tuottaa taidetta. Pop Art Gallery oli vapaa ja joustava paikka, joka antoi elämyksiä ja kokemuksia maalaustaiteesta. Siellä oli mahdollisuus itsenäisesti kokeilla ja oppia asioita onnistumisen ja erehtymisenkin kautta. Opettajat olivat lähinnä tukemassa ja ohjaamassa taiteellista kasvuani.

Pop Art Gallery on keidas hektisessä kaupungissa, jonne on helppo tulla. Paikka on viehättävä omakotitalo puutarhoineen, jossa saa maalata sään salliessa myös ulkona. Tunnelma koulussa on rentouttava ja inspiroiva musiikki soi taustalla. Yhteisellä lounaalla sain tavata ja vaihtaa kokemuksia kaikenikäisten ja erimaalaisten taiteenharrastajen ja ammattilaisten kanssa

Muutin takaisn Suomeen 2015 kesällä. V. 2016 vieraillessani Thaimaassa sain taas mahdollisuuden maalata Pop Art Galleryssä, jonne osa sydämestäni jäi. Toivon löytäväni myös Turusta itselleni yhteisön tai paikan, jossa voin jatkaa maalaustyötäni.

Muutin Turkuun 2016 vuoden loppupuolella. Ystävieni innostamana lähdin tiedustelemaan Turusta taidenäytelypaikkaa Thaimaassa vv. 2013 - 16 tekemilleni teoksille. Cafe Art antoi minulle mahdollisuuden ensimmäiseen taidenäyttelyyni "Minun Tarinani" , jossa on nyt esillä 12 valikoitua erilaista teostani.

Toivon että näyttely ja tauluni tarinat herättävät kiinostuksesi ja rohkaisevat Sinua kokeilemaan tätä ihmeellistä taiteen maailmaa.

Yhteystiedot:

Satu Lujala
0400 409 188

satu.lujala@gmail.com

Näyttely meille?

Näyttelytilojen tiedustelut: info@cafeart.fi