Näyttely

Mari Pyykkönen

4.9.-30.10.2016

Tilojen, tunnelmien ja muotojen luominen on minulle lähes pakonomainen tarve. Muistot, tunteet,unet ja mielikuvat kumpuavat kuvina, väreinä ja muotoina. Inspiroidun luonnosta, fantasiatarinoista ja joskus jopa pelkistä väreistä. Omimmaksi tavaksi ilmaista näitä visioita on muodostunut akryyliväreillä kankaalle maalaaminen. Maalauksessa kaikki on mahdollista, kaupungit voi leijua ilmassa ja mittasuhteet sekä muodot voivat vääristyä fysiikan laeista välittämättä.

Haluan luoda usein rauhallisia ja seesteisiä tunnelmia maalauksiini. Ehkä se on jokin keino rauhoittua myös itse, koska luodessaan kuvaa väkisinkin mieli siirtyy maalauksen tunnelmaan. Myös väriskaalat ovat maalauksissani melko hillittyjä. Vaikka käyttäisin maalauksessa väriparina vastavärejä, on lopputulos kuitenkin rauhallinen.

Ihailen klassisia taiteilijoita, joiden siveltimenjälki on lähes taianomaista. Tekninen maalaustaito on siis mielestäni hyvin tärkeää ja pyrin aina tekemään entistä haasteellisempia kuvia. Taiteen ja muotoilun tyyleistä art nouveau ja jugend toimivat myös suurina vaikuttumina omien teosteni muotokieleen. Käytänkin paljon orgaanisia muotoja ja kaaria sekä symmetriaa maalauksissani.


 

Näyttely meille?

Näyttelytilojen tiedustelut: info@cafeart.fi